Започваш работния ден с няколко лайка във Фейсбук, приключваш го с 2-3 злобни коментара пак там, и това все по-често изпълва деня ти със смисъл. Може би си отегчен и разочарован от всичко около теб, а може би си хейтър! Ако все още имаш съмнения, ето няколко сигурни признака:

1. Ти си без работа

Няма значение дали наистина си безработен или те мързи да работиш. И в двата случая си озлобен, а тази злоба най-често се пренася в чист вид в нета. Хората, които нямат какво да правят, логично са предразположени към интриги и празнословия. И това си личи във всеки форум.

2. Разбираш от всичко

Няма тема, която да не можеш да засегнеш и нещо, което да не можеш да изкритикуваш. Ти си специалист по всичко – от политика до спорт и музика. И, разбира се, си убеден, че тези, които се занимават професионално с това, нищо не разбират. Нито Меркел ще реши бежанската криза, нито Гришо ще бие на следващия мач. А Евровизия е най-тъпото шоу на света.

3. Имаш приятели, но само във Фейсбук

Липсата на лична среда и социални контакти си казват своето. Когато не можеш да споделиш вълненията си сред приятели, събеседници ти стават милионите интернет юзъри. Още повече, че анонимността отприщва хейтенето.

4. Чувстваш се недооценен

Непоклатимо вярваш, че не ти е отредено заслуженото място в живота. Виновна ти е случайността, съдбата или световната конспирация. А не това, че си бягал от училище. И все пак трябваше да си премиер, а си остана обикновен шофьор.

5.Обичаш само себе си и, в краен случай, родината

Егоцентризъм + псевдопариотизъм = хейт. И политиците са най-доброто доказателство за верността на тази формула. Защото се изисква голямо его всеки ден да си на екран, под предлог, че е в името на националния интерес.