Три нови модела смартфони представи Sony на Световния мобилен конгрес в Барселона. Това са Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance.

Моделите носят характерния облик на телефоните на Sony, но впечатляват с издръжливата си батерия, която може да работи до две денонощия. Издръжливостта се дължи на технологията Qnovo Adaptive Charging Technology, която следи състоянието на батерията и на телефона и регулира потреблението по интелигентен начин.  Именно интелигентното управление прави възможно зарядът в наличната батерия да стигне за два дни.

Трите телефона ще се появят през лятотo, обеща Хироки Тотоки, CEO на Sony Mobile Communications. Четири цвята ще радват окото на потребителя – бяло, фино розово, златисто или графитено черно.

За да продължи да радва с отлични снимки, технологията на камерата също носи известни подобрения. Добавена е функционалност за „предвиждащ“ подвижен автофокус, която предсказва къде ще се озове обектът, когото автофокусът проследява. Целта е постигането на бистри и ясни изображения дори и при по-бързо движение.Заедно с Xperia X Performance, Xperia X и Xperia XA дойде и концепцията за „ухото“ (Xperia Ear), „окото“ (Xperia Eye), „проектора“ (Xperia Projector) и „личния асистент“ (Xperia Agent)  от Sony. Това са четири допълнителни устройства, които могат да се добавят към вашия смартфон. Четирите идеи са в процес на разработване и идват от разбирането, че днес хората са твърде вторачени в телефоните си и пропускат да се радват на живота наоколо, докато се взират в екрана. Затова тези четирима „помощници“ ще ни съдействат хем да сме свързани, хем да сме по-свободни.Xperia Ear представлява обикновена на вид мини слушалка, подобна на хендсфри, която обаче интелигентно управлява комуникациите, без да се налага човек да докосва телефона си, а още по-малко да рови из контакти, да търси и управлява чрез докосване със смартфона. Вместо това слушалката ще приема гласови команди и ще прави всичко необходимо, за да може потребителят да говори с познатите си, докато се разхожда, гледа, пие кафе, рисува и прави всичко със свободни ръце, без да докосва телефон.По подобен начин Xperia Eye ще вижда всичко, което със смартфона може би ще ви е по-трудно да уловите. „Окото“ представлява малка широкоъгълна камера с 360-градусова сферична леща, която може да носите със себе си навсякъде.

Xperia Projector пък е готов винаги и навсякъде да прожектира в голям размер любимите ви снимки и визуално съдържание, дори ако смартфонът лежи оставен на масата, без никой да го докосва. Xperia Agent е нещо като вашия виртуален асистент, който ще ви помага в ежедневните задачи. Предвижда се дори да ви помага с управление на домакинските ви уреди.

Бюлетин

До 25-и февруари екипът на Мтел ще следи отблизо технологичните новости от Световния мобилен конгрес в Барселона. За да сте информирани за всичко важно, което се случва в града на Гауди, можете да се абонирате за бюлетина ни и да участвате в томбола за нов таблет Samsung Galaxy Tab S2 8”!

Галерия