Един от най-светлите християнски празници наближава все повече и повече. Социалните мрежи може да са място, където всички снимат своите ястия, но също така могат да бъдат извор на интересни идеи за празнични лакомства. За всички, които искат да разнообразят празничната трапеза, сме подбрали няколко креативни рецепти за бързи, лесни и интересни великденски вкусотии, които, освен че са изключително вкусни, изглеждат като същински сувенири.

412412Pinterest: Ягодови сладки „морковчета“

По бърз, забавен и лесен начин можете да превърнете любимите си ягоди в изключително сладки „морковчета“. За тази рецепта ви трябват само:

  1. ягоди (колкото прецените)
  2. оранжев шоколад
  3. бисквити „Орео“
  4. шоколадов пудинг (в зависимост от броя на ягодите)
  5. 3 ч.ч. мляко

Потопете ягодите в разтопения оранжев шоколад. След като покриете всички ягоди, изсипете останалия шоколад в найлонова торбичка, срежете леко върха и направете черти върху ягодите, за да заприличат още повече на моркови. Изчакайте докато шоколадът се втвърди.

Вземете малки чашки или купички, напълнете ги до половина с шоколадов пудинг, отгоре посипете с натрошени бисквитки „Орео“ и накрая поставете ягодката . Вече имате оригинален десерт, подходящ не само за деца, но и за цялото семейство на Великденската трапеза.

YouTube: Сладки „пиленца“ от яйца

Вкусни великденски рецепти от социалните мрежиДруга креативна вкусотия, която можете да поднесете на празника са тези изключително сладки пиленца, направени от яйца. За тази рецепта ви трябват:

  1. 12 яйца
  2. 2 с. л. майонеза
  3. 2 с.л. и половина горчица
  4. 1 накълцана кисела краставичка
  5. 1 с. л. хрян
  6. 1 ч.л. сок от кисели краставички
  7. сол и черен пипер на вкус
  8. 1 морков
  9. маслини

Разрежете сварените и обелени яйца на зиг-заг и отделете горната от долната част. Премахнете жълтъка от долната част на яйцата. В голяма купа смесете жълтъците, майонезата, горчицата, киселата краставичка, хряна, сока от кисели краставички, солта и черния пипер. Разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в найлонова торбичка и срежете единия от двата долни ъгъла.  Напълнете долната част на яйцата със сместа. След това поставете горната част върху долната, като между тях трябва да има достатъчно смес, за да има място за очите и човката на пиленцето.

За да направите човчицата и крачетата на пиленцата, нарежете парченца морков. За очите – нарежете малки кръгчета от маслини. Вече можете да добавите към предястията и тези сладки пиленца, които биха се съчетали перфектно с великденските декорации.

Instagram: Вегетариански празничен десерт123451

Вегегатианците често се затрудняват при избора на ястия за Великден, тъй като всички великденски рецепти включват яйца и мляко. Инстаграм  предлага интересни рецепти за наближаващите празници и за вегетарианците. За вас избрахме много лесна, интересна и бърза рецепта от социалната мрежа.  Необходими продукти:

  1. масло
  2. бонбони marshmallows
  3. зърнена закуска от оризови зърна
  4. зелена готварска боя
  5. вода
  6. настърган кокос
  7. малки шоколадови яйчица

Сложете малко масло в тиган и изчакайте да се разтопи. Към маслото прибавете бонбоните marshmallow и зърнената закуска от оризови зърна. Разбъркайте хубаво. Изсипете по малко от сместа във форми за печене. Притиснете с лъжица, за да се оформи малко гнездо.

В празна купа сипете няколко капки зелена готварска  боя. Към нея добавете 1 ч.л. вода и разбъркайте. След това прибавете настъргания на фини линии кокос и разбъркайте, докато кокосовите лентички станат изцяло зелени. Изсипете ги в тава и оставете да изсъхнат.

Сложете зелените лентички върху готовите гнезденца и върху тях сложете малките шоколадови яйчица. Вече имате великденски десерт, подходящ за вегетарианци, който да украси празничната маса.