Най-добрият боксьор на своето поколение и най-разпознаваемият ММА боец в света. Международно турне преди мача, което имаше достатъчно заряд, лични обиди, заплахи и обещания, за да накара всички видове медии да му се радват като дете на Коледа.

Дами и господа, представям ви боксовия мач между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Техният сблъсък на 27 август, известен като битката на годината, се очаква наистина да „счупи“ интернет и има достатъчно цифри в подкрепа на това твърдение. Затова сме събрали по-интересните от тях на едно място. Така че се настанете удобно и се запознайте с фактите за предстоящото шоу.

0: в случай, че не знаете, това е числото, което показва колко пъти Конър Макгрегър е прекрачвал въжетата на ринга за аматьорски или професионален боксов мач, преди да се изправи срещу може би най-добрия боксьор за всички времена. Той обаче има 24 мача в ММА, като е спечелил 21 от тях, а 18 са завършили с нокаут.

5: е броят на категориите, в които Мейуедър е печелил световна титла. Първият му шампионски пояс е в категория до 59 кг през 1998 г., оттогава той се е окичвал със злато в категория до 61,2 кг (2002 г.), 63,5 кг (2005 г.), 66,7 кг (2006 г.) и 69,8 кг (2007).

50-0: ще бъде професионалният резултат на Мейуедър, ако победи на 27 август. По този начин той ще задмине постижението на шампиона в тежка категория Роки Марчиано от 49:0, постигнато в периода 1947-1955 година. Няма друг световен шампион, който да се е оттеглил с повече победи и без нито една загуба или равенство в света на бокса.

1: е може би най-важната загуба на Флойд Мейудер за нас, българите. Тя е от родния шампион Серафим Тодоров на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. Това е една от само шестте загуби в кариерата на Мейуедър като аматьор.

19,5 милиона: е общият брой PPV („плащане за гледане“), който Мейуедър е генерирал от своите участия в платени телевизионни събития. Той държи рекорда за трите най-купувани събития в историята – 2,4 милиона срещу Оскар Де Ла Оя през 2007 г., 2,2 милион срещу Канело Алварес през 2013 г. и 4,6 милион срещу Мани Пакиао през 2015 година.

4,9 милиона: е броят на очакваните PPV, според последните прогнози за мача между Мейуедър и Макгрегър. Ако прогнозата се сбъдне, това ще постави нов рекорд в историята на спорта и телевизията като цяло.

600 милиона долара: са очакваните приходи от мача между Мейуедър и Макгрегър, което ще постави събитието на второ място по приходи след мача на Мейуедър и Пакиао.

235 долара: е взимал Конър Макгрегър като помощи за безработен от държавата (Ирландия) малко преди своя дебют в UFC срещу Маркъс Бримидж през 2013 година.

22 секунди: е дължината на видеото със спаринга между Конър Макгрегър и бившия световен шампион по бокс в две категории Пол Малиняджи. Последният напусна лагера на ирландеца и твърди, че клипът не дава ясна картина как е протекла цялата спаринг сесия. Макар и не много категорично, Малиняджи оспорва и нокдауна.

69,8 кг: това е категорията, в която ще се проведе мачът на 27 август. Най-високото тегло, което Мейуедър е достигал на професионално ниво е 68,5 кг преди мача му срещу Мигел Кото. В същото време Макгрегър има два мача в категория до 77 кг срещу Нейт Диас.

8 унции: толкова ще тежат ръкавиците на двамата спортисти по време на мача. Това е прецедент в света на бокса и за първи път се позволява на боксьори, които се състезават в категория над 66,7 кг да използват ръкавици под 10 унции.

11, 1 и 2: това са предимствата, който Макгрегър има на хартия над Мейуедър. Той е 11 години по млад, по-висок е с 2,5 см и има 5 см по-голям разтег.Можете да гледате мачът само на едно място в България - по Mtel Sport 2 и това удоволствие няма да ви струва нищо, ако сте се абонирали за пакета Mtel Sport.

99 долара: е цената на PPV-то, за да гледате мача във САЩ в HD качество.

1 и 0: можете да гледате мачът само на едно място в България – по Mtel Sport 2 и това удоволствие няма да ви струва нищо, ако сте се абонирали за пакета Mtel Sport.