Хедсет, подобен на диадема или чифт слушалки, помага за лесно отслабване без усилие и без промяна в начина на живот. Modius е разработка, която помага за стопяване на до 8% от телесните мазнини в рамките на 3 месеца без изнурителни физически упражнения и изтощителни диети. Системата дефилира на Световния мобилен конгрес в Барселона. Тя е дело на младата британска фирма Neurovalens.

Устройството действа чрез електростимулация на нерв, разположен непосредствено зад ухото. Този нерв е свързан с хипоталамуса в мозъка. Електростимулацията влияе на чувството за апетит и на обмяната на веществата, така че провокира постепенно намаляване на телесното тегло.

DSC_0127-small

Електроди, които се залепват зад ушите, стимулират нерв, който въздейства на хипоталамуса.

Носимото устройство до момента е тествано от над 3000 души. Те са реализирали около 86 хиляди “сесии” – периоди на използване на устройството с продължителност един час. Статистиката от тези сесии показва, че за 3 месеца ползване на хедсета Modius човек губи около 8% от телесните си мазнини при един час носене на устройството всеки ден. В отделни случаи са регистрирани до 16% загуба на телесно тегло.

DSC_0124-small

Устройството наподобява слушалки.

Поради въздействието върху хипоталамуса потребителите се усещат леко “разлюляни”, казват създателите на устройството. Усещането е подобно на стоене в лодка, но не е неприятно.

Няма особена разлика между въздействието на Modius при мъжете и при жените, казват създателите на системата. Не е наблюдавана и разлика от гледна точка на възрастта.

От фирмата уверяват, че устройството е напълно безопасно за здравето. Дали вие ще се доверите на това твърдение – оставяме да прецените сами.